Ferskvands­centret og AQUA Akvarium & Dyrepark

Kilden til et bedre vandmiljø. 

Miljø og vand

Ferskvandscentret blev stiftet som selvejende institution i 1987 og har til huse i det store og smukke bygningskompleks Vejlsøhus, der blev opført i 1903 som tuberkulosesanatorium. Ferskvandscentret har udviklet sig til at være det nationale center vedrørende miljøforhold med fokus på vandområdet.

Denne fremtrædende position er opnået gennem samling af forskningsinitiativer, udvikling af erhvervsaktiviteter samt vidensformidling inden for vandmiljøområdet. Gudenåen, Silkeborgsøerne og de store skove i Søhøjlandet sætter scenen for Ferskvandscentret, Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter samt AQUA Akvarium & Dyrepark. Her i disse unikke omgivelser driver Ferskvandscentret også en stor ErhvervsPark med mere end 70 virksomheder samt Danmarks største udbyder af kurser inden for vandmiljø.

AQUA Akvarium & Dyrepark

Er Nordeuropas største ferskvandsakvarium. AQUA’s formål er at formidle viden om natur, miljø og kultur i og omkring de ferske vande i Danmark.

Ferskvands­centrets erhvervspark

Udlejer kontorlokaler til virksomheder, først og fremmest inden for vandmiljøområdet. Men også virksomheder inden for IT, Energi, HR m.m. lejer sig ind på Centret.
Ferskvandscentret erhvervspark
Ferskvandscentret Kursus undervisningssituation

Ferskvands­centret Kursus

Er landets største udbyder af miljøkurser. Hvert år gennemføres godt 100 kurser og temadage inden for spildevand, vandmiljø og administrative emner om miljø.

Gl. Skovridergaard Hotel & Konferencecenter

Er et hotel og konferencecenter med mødefaciliteter klassificerede af Horesta og har branchens højest opnåelige fem stjerner på de fysiske faciliteter.
Gl. Skovridergaard
Vejlsøhus indgang

Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter

Råder over moderne kursus- og mødefaciliteter, restaurant, 49 værelser (32 dobbeltværelser og 17 enkeltværelser) m.m.